5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Tips vid montering av gardiner från Tuiss!

När du fått hem dina nya solskydd är det väldigt viktigt att följa anvisningarna för att montera produkterna på rätt sätt. Men ibland kan det uppstå funderingar, här kommer våra bästa tips vid montering av gardiner från Tuiss!

Rullgardiner

Monteringsguiden för rullgardiner.

När du ska montera dina rullgardinsfästen är det viktigt att tänka på att inte montera fästena för tajt. Då kan du få problem att ta ner rullen om du någon gång skulle behöva göra det. I ena rullgardinsänden finns en liten “pigg”. Mät noggrant innan du skruvar fast fästet så att piggen når fram och sitter stabilt- utan att sitta så hårt att den inte går att trycka in mer.

Hissgardiner

Monteringsguide för hissgardiner.

Efter att du monterat upp fästena för din nya hissgardin är det dags att sätta dit skenan. För att få i skenan rätt är vårt bästa tips att klicka i skenan i alla fästena samtidigt. Då är det lättast att få i den!

Skulle du någon gång behöva plocka ner din hissgardinryck trycker du till skenan vid fästena, samtidigt som du vinklar skenan neråt.

Montera hissgardin från Tuiss

Plisségardiner

Monteringsguide för cordless

Våra cordless-produkter är precis som de låter – helt utan synliga linor. Istället kommer de med ett litet handtag i nederkant som man klickar i när man fått hem sin gardin. När handtaget ska sättas fast behöver du inte vara rädd för att ta i. Det kan verka lite tajt att få på men det är för att den ska sitta perfekt på plats!

Monteringsguide för tilt & turn

När du ska montera din tilt & turn-plisségardin är det viktigt att få bort allt damm i ditt fönster innan du börjar montera. Då fäster fästena som allra bäst!

Lamellgardiner

Monteringsguide för lamellgardiner

När du ska sätta upp skenorna för dina lamellgardiner är det viktigt att kontrollera att skenorna hänger åt rätt håll annars blir det bakvänt när du ska flytta dina lameller.

Montera lamellgardin från Tuiss

Wavegardiner

Monteringsguide för wavegardiner

Vårt absolut bästa tips när du ska sätta upp dina wavegardiner är att hänga upp gardintyget efter att du satt upp skenan. Annars blir det väldigt tungt när du ska få i skenan i sina fästen.

Så där ja, då har du fått tips vid montering! Monteringsguider till alla våra produkter hittar du på tuiss.se och dyker det upp andra frågor kan du självklart höra av dig till support@tuiss.se eller till 020-043 03 00.