5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Färgfrossa eller färgstress? En guide till val av gardiner!

Har du någonsin funderat om ditt färgval kommer göra ditt vardagsrum till en färgexplosion eller om det snarare kommer att likna en svartvit film? Oroa dig inte, för vi är här för att guida dig genom ett färgglatt universum av måttanpassade gardiner!

Färgpsykologi

Låt oss börja med det grundläggande – färgpsykologi. Vet du att grönt sägs främja lugn och ro medan rött kan öka aptiten? Tänk på det när du väljer färg på dina gardiner eller persienner. Vill du ha ett sovrum som är lika lugnt som en strandpromenad eller en köksmiljö som är redo för en gastronomisk fest? För man kanske inte vill att sovrummet ska bidra till hunger (vi vet alla hur jobbigt det är att känna magen kurra när man väl borstat tänderna och krupit ner under täcket).

Mönster eller ett färgstarkt äventyr?

Om du är redo att ta din inredning till nästa nivå, varför inte experimentera med mönster? Gå bortom det vanliga och välj vågiga mönster eller geometriska designer. Kom ihåg, dina fönster är som konstverk – måla dem med mönster!

Färgkoordination

Om du är lika koordineringsinriktad som en dirigent på en symfoniorkester, överväg att matcha dina gardiner eller persienner med din befintliga inredning. Det är aldrig fel att koordinera inredningen med färg och form, men det är heller inte fel att snurra till det förväntade och bryta av med en överraskning.

Fönster för alla årstider

För att göra dina fönster lika säsongsmässigt glada som du är, överväg att byta ut dina gardiner eller persienner beroende på säsong. Tänk dig juliga röda toner på vintern eller svalkande blå nyanser för sommaren. Det är som att klä på dina fönster för varje väderlek. Och glöm inte gult – kanske världens gladaste färg.

Längden har betydelse

Nu när du har bestämt dig för färgen är det dags att prata om längden. Vill du ha elegant längd som en vacker lång klänning eller något kort och flirtigt? Mät noggrant, för du vill inte att dina gardiner ska få fel längd! Fundera även på om du vill att dina gardiner ska göra något särskilt för rummet ur ett storleksperspektiv. Kanske vill du ge illusionen att takhöjden är högre än den är? Om så är fallet så ska du hänga dina gardiner uppe vid taket.

Vi hoppas några av våra tips hjälper dig att navigera genom det regnbågsfärgade havet av fönsterinredning. Kom ihåg, det finns inget fel färgval – det finns bara din personliga palett av fantastisk smak.

Tills nästa gång, håll det färgglatt och ha det roligt med dina fönster!