5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Matcha färger och mönster!

Att inreda ditt hem handlar om att skapa en atmosfär som återspeglar din personlighet och stil. En av de mest spännande och kreativa aspekterna av inredning experimentera med färger och mönster. Gardiner och persienner som har en praktisk funktion, är utmärkta element att använda för att skapa harmoni och visuell balans i ditt hem. I detta blogginlägg ska vi utforska hur du kan våga matcha olika färger och mönster för att skapa en enhetlig och unik inredning.

Harmonisera med färgpaletten

När du väljer gardiner och persienner, överväg att välja färger som harmoniserar med din befintliga färgpalett. Om ditt hem redan har en grundläggande färgsättning, kan du välja gardiner i en accentfärg som finns i rummet. Detta skapar en visuell kontinuitet och gör att gardinerna smälter in i inredningen istället för att sticka ut på ett obalanserat sätt.

Hissgardin i lugn, naturnära färg

Kombinera lugna och mönstrade tyger

För att undvika övermättnad av mönster i ett rum, kombinera lugna och mönstrade tyger. Om dina möbler och väggar är mer neutrala, kan du våga välja mönstrade gardiner för att ge rummet liv och personlighet. Å andra sidan, om dina möbler redan har uttrycksfulla mönster, välj mer enfärgade gardiner för att skapa balans och undvika överflöd av detaljer.

Hissgardiner Kentia linen leaf

Använd kontrasterande färger för mer drama

Att använda kontrasterande färger är ett sätt att skapa dramatiska och iögonfallande effekter. Om ditt rum har en huvudsaklig färgskala, överväg att använda gardiner i en kontrasterande komplementär färg för att skapa en stark visuell kontrast. Detta kan göra dina gardiner till ett slående blickfång och ge en spännande dimension till inredningen.

Hissgardin med mönster

Lek med skalor och storlekar

Både gardiner och persienner finns i olika mönster- och mönsterstorlekar. Att leka med skalor och storlekar kan ge en dynamisk och intressant dimension till ditt hem. Om du redan har stora mönster i inredningen, överväg att använda mindre mönster på dina gardiner för att undvika övermättnad. Å andra sidan, om din inredning är mer återhållsam, kan större mönster på gardinerna ge ett djärvare uttryck.

Inredning handlar om att uttrycka din kreativitet och personliga stil. Genom att våga matcha färger och mönster med dina gardiner och persienner kan du skapa en harmonisk och unik atmosfär i ditt hem. Ta tid att experimentera, blanda och matcha för att skapa en visuell berättelse som speglar din personlighet och gör ditt hem till en inspirerande plats att vara i.

Hissgardiner från William Morris

Du, hett tips för dig som gillar mönster: Kolla in William Morris-kollektionen hos oss på Tuiss.