5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Vilken färg ska man ha på rullgardinen? En guide till rätt val

När det kommer till att välja rätt färg för dina rullgardiner finns det många faktorer att tänka på. Färgen du väljer kan påverka rummets utseende, stämning och hur mycket ljus som släpps in. I detta blogginlägg kommer vi att guida dig genom processen att välja den perfekta färgen för dina rullgardiner och dela några kreativa idéer längs vägen.

Ta hänsyn till rummets funktion

Först och främst bör du tänka på rummets funktion när du väljer rullgardinfärg. Om det är ett vardagsrum där du vill skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär, kan mjuka och varma färger som beige, ljusgrå eller pastellfärger vara passande. För arbetsrummet eller kontoret kan du överväga mer neutrala och lugnande nyanser som ljusblå eller grön för att främja koncentration.

Ljusinsläpp och storlek på rummet

Färgen på dina rullgardiner kan påverka hur ljust eller mörkt ett rum känns. Mörkare färger tenderar att absorbera mer ljus, medan ljusare färger reflekterar ljuset och gör rummet ljusare. Om du har ett litet rum som du vill ska se större ut, överväg ljusa nyanser som vitt eller ljusgrått. Å andra sidan, om du har ett stort rum som känns överväldigande, kan mörkare färger hjälpa till att skapa en mer intim atmosfär.

Samordning med din övriga inredning

Tänk på din befintliga inredning och hur dina rullgardiner kan komplettera den. Om du har en inredning i en viss färgpalett kan du välja rullgardiner som antingen harmonierar eller kontrasterar på ett stilfullt sätt. Till exempel, om du har en inredning med jordnära toner, kan du välja rullgardiner i en accentfärg för att skapa kontrast och intresse.

Kreativa färgval

Ibland kan det vara roligt att tänka utanför boxen och välja en oväntad färg för dina rullgardiner. En djärv färg kan vara ett fantastiskt samtalsämne och ge ditt rum en unik karaktär. Tänk på dina personliga preferenser och vad som gör dig lycklig när du är i rummet. Våra favoriter kommer från William Morris kollektion. De gör en rusigt glad.

Provsätt färger

Innan du tar det slutgiltiga beslutet, se till att du tar hem färgprover. Ljuset i ditt rum kan påverka hur färgen upplevs, så det är viktigt att se hur den ser ut under olika ljusförhållanden. Beställ hem flera olika tygprover och flera färger och observera hur de påverkar rummet innan du bestämmer dig.

Sammanfattningsvis, valet av färg för dina rullgardiner är en personlig och kreativ process. Tänk på rummets funktion, ljusinsläpp, din befintliga inredning och dina egna preferenser när du gör ditt val. Och kom ihåg att det inte finns något rätt eller fel – det handlar om att skapa ett rum som du älskar att vara i.

tygprover