5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Kombinera rullgardin och gardin: Den perfekta matchen

När det gäller dina fönster är det inte alltid enkelt att välja en enda typ av gardin. Varför inte överväga att kombinera både rullgardiner (eller hissgardiner för den delen) och gardiner för att skapa en unik och funktionell stil för ditt hem? I detta blogginlägg kommer vi att utforska fördelarna med att kombinera dessa två alternativ och erbjuda några kreativa idéer för att komma igång.

Fördelar med att kombinera rullgardiner och gardiner

  1. Ljuskontroll: Genom att använda både rullgardiner och gardiner har du möjlighet att finjustera ljusinsläppet på ett helt annat sätt än om du bara skulle välja en variant. Beroende på vilka tyger du väljer för dina gardiner och rullgardiner kan du leka med ljuset på olika sätt. Kanske vill du ha ett lättare tyg i gardinerna och ett mörkläggande på rullgardinerna för att kunna filtrera ljuset med den ena och stänga det helt ute med den andra. Och givetvis fungerar det omvänt också.
  2. Stil och estetik: Att kombinera rullgardiner och gardiner ger dig möjlighet att experimentera med olika stilar och mönster. Du kan välja gardiner i en accentfärg som kompletterar rullgardinernas neutrala nyans eller tvärtom. Detta skapar djup och ger ditt rum en unik design.
  3. Funktionell flexibilitet: Rullgardiner erbjuder praktisk ljuskontroll och insynsskydd, medan gardiner ger en dekorativ touch. Tillsammans ger de dig funktionell flexibilitet som passar alla dina behov. Använd gardinerna för att mjuka upp rullgardinernas utseende eller för att addera textur och färg till rummet.
  4. Säsongsanpassning: Med en kombo av rullgardiner och gardiner kan du anpassa ditt fönster efter säsong. Byt till tjockare gardiner under vintern för extra isolering och använd luftigare gardiner på sommaren för att släppa in mer ljus och luft. Att göra det samtidigt som du väljer en energismart rullgardin kan även hjälpa dig att behålla värmen inne på vintern och värmen ute på sommaren. Win!

Kreativa idéer för kombinationer

  • Kontrasterande färger: Välj rullgardiner och gardiner i kontrasterande färger för att skapa ett iögonfallande utseende. Till exempel, om dina rullgardiner är i en neutral nyans som grå eller beige, välj färgstarka gardiner i en accentfärg som blå eller röd.
  • Lager på texturer: Kombinera olika texturer för att lägga till djup i ditt rum. Överväg att ha tunga, texturerade gardiner ovanpå lättare rullgardiner för en intressant kontrast.
  • Mönster och tryck: Lek med mönster och tryck. Välj gardiner med mönster som kompletterar rullgardinernas enfärgade utseende, eller omvänt.

Slutligen är förmågan att kombinera rullgardiner och gardiner ett kreativt tillvägagångssätt för att skapa en dynamisk och funktionell stil för dina fönster. Utforska olika färger, stilar och texturer för att hitta den perfekta kombinationen som passar din inredning och dina behov. Och kom ihåg, det finns inga regler när det gäller att inreda ditt hem – det handlar om din personliga smak och stil.

Hissgardin och gardin kombinerade