5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Hur väljer jag insynsskydd till badrummet?

Vi vet alla hur viktigt det är med avskildhet, oavsett om det gäller vardagsrummet eller sovrummet. Självklart får badrummet inte saknas på denna lista. Så hur väljer man då insynsskydd till badrummet? Vi vet. Häng på.

Är aluminiumpersienner lämpliga för badrummet?

Vi kan svara på den frågan snabbt och enkelt: Ja! Därför är aluminiumpersienner tillverkade av 100 % vattentåligt och rostfritt material. Så fukt i badrummet kommer inte att påverka kvaliteten på aluminiumpersiennerna. Dessutom är aluminiumlameller superlätta att rengöra. För en snabb rengöring kan du snabbt torka av lamellerna med en fuktig trasa. Vill du rengöra dina persienner mer grundligt? Läs då om det i blogginlägget: “Hur man håller man sina gardiner och persienner rena“.

Visste du att den minsta bredden på en aluminiumpersienn är 250 mm? Så även för små badrumsfönster finns det en lösning!

Kan jag montera PVC-persienner i ett fuktigt rum?

Du kan definitivt använda PVC-persienner i badrummet. Lamellerna är gjorda av träimitation vilket gör att de ser ut som en träpersienn men har en annan typ av hållbarhet och motståndskraft när det kommer till fukt. De egenskaperna gör dem till ett perfekt val för badrummet.

PVC-persienner är vattentåliga, starka och håller superlänge! Eftersom lamellerna är gjorda av PVC är de perfekta för fuktiga rum och det gör dem också underhållsfria. En fuktig trasa räcker gott för att rengöra lamellerna eller ta bort damm.

Visste du att steglister ger mer avskildhet? Dessa täcker hålen i persiennerna så att du kan begränsa ljusinsläppet. Smart, eller hur?

Är alla rullgardiner lämpliga för badrum?

Tyvärr är inte alla rullgardiner i vår kollektion lämpliga för badrummet. Helt enkelt för att de inte är gjorda av fuktbeständigt material. Som tur är har vi tillräckligt många rullgardiner i vår kollektion för att du ska kunna använda dem för detta!

Våra rullgardiner i 100% PVC är, precis som PVC-persiennerna, perfekta för fuktiga rum. Du kan till och med använda dem precis bredvid duschen! Kort sagt, det perfekta valet!

Så där ja! Förhoppningsvis har detta inlägg gjort dig något klokare på hur du ska tänka när du väljer insynsskydd till badrummet. Så vad väntar du på? Beställ ett färgprov eller tio och kolla in färg & material hemma!