5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Vad är skillnaden mellan nisch och exakta mått?

Måttband

Vid beställning av solskydd och insynsskydd är det väldigt viktigt att veta skillnaden mellan nischmått och exakta mått för att dina gardiner och persienner ska passa perfekt för dina fönster. Men vad är egentligen skillnaden?

Nischmått

När du vill montera din gardin eller persienn i en fönsternisch ska du välja att basera dina mått på “nisch”. Att montera i “nisch” innebär att montera gardinen eller persiennen inuti själva karmen, alltså inte på den omslutande väggen.


Vid val av nisch kommer vi att tillverka din produkt något mindre än det mått som du anger. För att gardinen eller persiennen inte ska skrapa i fönsternischens kanter. Därför är det väldigt viktigt att du själv INTE gör några avdrag på måtten.
Nishmontering
När du mäter för din fönsternisch tar du måtten på nischens bredd och höjd. För att måttet ska bli så exakt som möjligt mäter du fönstret på 3 ställen på både bredd och höjd, och väljer därefter det minsta måttet av dessa 3. Använd ett måttband gjort av metall då måttband av mjuka material kan tappa formen och töjas ut med åren.

Exakta mått

Ska du montera dina gardiner eller persienner på väggen ovanför fönstret ska du välja “exakta mått”. Då kommer dina produkter att tillverkas i EXAKT de måtten som du anger. Du väljer själv om du vill ange måttet som “tygbredd” eller “fäste till fäste”.

Fäste till fäste eller tygbredd

När du anger måttet som “exakt” rekommenderar vi att du mäter det området som du vill täcka, samt lägger till 70 mm på höjden och 100 mm på bredden för att få en så bra täckning som möjligt.

Exakta mått

Vill du läsa mer om hur man mäter för olika solskydd? Då har vi en guide här.

Lycka till med dina framtida projekt och glöm inte att vi finns tillgängliga för att svara på dina frågor.