När det kommer till att välja mellan gardiner och rullgardiner kan det vara svårt att bestämma sig. Valet beror på din personliga smak, dina behov och vilket rum de ska användas i. Vad ska man välja? Gardiner eller rullgardiner? Låt oss guida dig genom de olika valen.

Elektrisk Rullgardin Cardigan Stripe Stone
Elektrisk Rullgardin Cardigan Stripe Stone

Skillnad mellan gardiner och rullgardiner

Gardiner och rullgardiner är båda populära alternativ för att pynta fönster i hemmet, men de skiljer sig åt både i utseende och funktion.

Gardiner är oftast tyglängder som hänger ned längs fönstret, antingen upphängda på gardinstänger eller skenor. De finns i en mängd olika tyger, mönster och färger, och kan anpassas efter olika stilar och inredningar. Gardiner används oftast för att dekorera och mjuka upp utseendet av ett rum, men kan också hjälpa till att reglera ljusinsläppet och skapa en känsla av avskildhet.

Rullgardiner, å andra sidan, består av ett upprullat tyg som fästs på en mekanism som tillåter att den dras upp och ned för att täcka fönstret helt eller delvis. Rullgardiner finns i olika varianter med olika funktion som mörkläggande, ljusdämpande och ljusfiltrerande, och kan användas för att reglera ljusinsläpp och skapa en känsla av avskildhet på liknande sätt som gardiner. Men eftersom de är monterade i ett mer centrerat område vid fönstret, tar de upp mindre utrymme och kan vara ett bättre alternativ i mindre rum där det är viktigt att maximera golvytan eller där man bara önskar att hålla det så minimalistiskt som möjligt.

Sammanfattningsvis är skillnaden mellan gardiner och rullgardiner att gardiner oftast används som en dekorativ detalj och för att mjuka upp utseendet av ett rum, medan rullgardiner är en praktisk lösning för att reglera ljusinsläppet och skapa en känsla av avskildhet. Och att kombinera de båda är definitivt en bra idé. Sugen på fler tips för hemmet? Då ska du bege dig hit.

Wavegardin Wave Dupioni Faux Silk Shimmering Grey
Wavegardin Wave Dupioni Faux Silk Shimmering Grey
double rullgardin
Rullgardiner av modellen Double är ett smart alternativ när man vill ha både mörkläggning och ljusfiltrering i ett.