5 Star Rating

5 års garanti

Sample logo

Smidiga och kostnadsfria tygprover

Alltid rätt priser

Hur väljer jag gardiner till barnrummet?

När du väljer gardiner till barnrummet är den mest avgörande faktorn naturligtvis ljuskontrollen för att säkerställa en ostörd och god natts sömn. Men hur går man egentligen tillväga för att göra det bästa valet?

Hissgardiner för barnrummet

Hissgardiner finns i en mängd olika färger och mönster, vilket gör det enkelt att anpassa till ditt barns intressen och rummets inredning. De färgglada alternativen kan inte bara komplettera inredningen utan även skapa en lekfull och inspirerande atmosfär. Om ditt barn har en favoritfärg eller kanske ett favoritdjur så lär en hissgardin med just den färgen eller det motivet passa som handen i handsken. Detta kan verkligen göra rummet till en plats som de älskar att vara i.

Rullgardiner för barnrummet

Barnrummet är en plats fylld med fantasier, äventyr och lekfullhet. Det är här våra barn spenderar tid med sina favoritleksaker och drömmer stora drömmar, ja okej…det är där vi tänker att de ska hänga med sina leksaker meeeeen i verkligheten belamrar leksakerna vartenda golv i hemmet och soffbordet har inte en tom yta. Fast nu ska vi inte prata om det. Att skapa en inspirerande och bekväm miljö är viktigt för deras utveckling och trivsel. En av de viktigaste aspekterna när du inreder ett barnrum är att tänka på möjligheten till ljus och mörker. Det är där rullgardiner kommer in i bilden som en praktisk och estetisk lösning (att ha en rullgardin eller två i vardagsrummet kan kanske komma väl till pass om man inte orkar städa upp femtioelva legobitar och vill slippa se).

Gardiner för barnrummet

När det kommer till att inreda barnrummet är det viktigt att inte bara tänka på praktiska aspekter, utan också på att skapa en plats som är inspirerande och full av magi. Gardiner spelar en nyckelroll i att skapa den rätta atmosfären i barnens lek. Gardiner i barnrummet kan vara mycket mer än bara gardiner; de kan bli konstverk i sig själva. Välj gardiner med lekfulla mönster och färger som passar ditt barns personlighet. Djur, stjärnor, raketer, regnbågar eller mönster – möjligheterna är oändliga.

Barnsäkra gardiner för barnrummet

Att inreda ett barns rum är en rolig och kreativ process, men det är också viktigt att prioritera säkerheten. När det kommer till gardiner för barnrummet är linlösa alternativ en fantastisk lösning för att kombinera stil med barnsäkerhet. Med linlösa alternativ undviks de farliga snören och kedjor som kan utgöra en risk för små barn. Detta kan ge föräldrar en extra trygghet och en oro mindre i vardagen (för vi vet alla att barn ger en tillräckligt mycket oro som det är). Även om man inte väljer linlösa så kommer alla gardiner med extra barnsäkerhet så oroa dig inte om du vill ha mer traditionella varianter.

Förutom att vara säkra är linlösa barngardiner också praktiska och lätta att använda. Genom att helt enkelt dra gardinen uppåt eller nedåt kan du enkelt anpassa ljusinsläppet och skapa den perfekta miljön för sömn eller lek.

Så, om du planerar att ge barnrummet ett ansiktslyft eller bara vill säkerställa en barnsäker miljö, överväg att investera i linlösa barngardiner. Det är ett smart val för både stil och säkerhet, vilket gör barnets rum till en plats där du kan vara trygg och kreativ på samma gång.

Vi hoppas att våra tips har kastat lite ljus över ditt val av gardiner till barnrummet. Men när det kommer till sömn, kan du vara säker på att oavsett vilka mörkläggningsgardiner du än väljer, kommer ditt barn att sova som en prins eller prinsessa, om du nu inte har en sömnvägrare som spenderar livet med att undfly sömnen. I så fall så kan du i alla fall vara säker på att du inte blir väckt av ljus utifrån, om du nu får sova till gryningen det vill säga…